Hostalric amb nens

Compartir

Visitar un castell i viatjar a l’època medieval sempre és una bona idea per gaudir del temps lliure amb la família, i a Hostalric, un petit poble de la comarca de la Selva a menys d’una hora en cotxe de Barcelona i a 30 minuts de la Costa Brava, ho podreu fer!

Us ho oferim diverses propostes familiars que segur que us faran gaudir d’una molt bona estona amb el vostres nens.

D’una banda us proposem que us convertiu en els amos i mestresses del recinte emmurallat d’Hostalric! És tant senzill com passar per l’oficina de turisme on us facilitarem un mapa i una clau que obre les portes de tots els espais visitables, inclòs el camí de ronda de l’espectacular muralla medieval. Amb la visita amb clau podreu fer la visita al vostre ritme, permetent aturar-vos als gronxadors de la plaça dels Bous, passar més estona al mirador de la Torre dels Frares o comprant algun dolç o pasta a les fleques del poble.

Alhora, podeu descobrir el paper destacat del Castell d’Hostalric durant la Guerra del Francès gaudint de la visita teatralitzada al Castell. El punt de partida de La Casaca del Capità, una agradable i divertida visita animada pensada per a tota la família, gira al voltant del moment en què les tropes franceses abandonen l’estat espanyol durant la Guerra del Francès. Una visita on acompanyats per la Clara de la Malla i mossèn Andreu, descobrireu quin va ser el desenllaç del capità Riera, desaparegut durant la guerra. Una història que captiva a petits i grans des del minut zero.

Per afavorir la vostra mobilitat durant la visita a Hostalric, tingueu en compte que és un municipi amb alguns desnivells i escales, que fa que en algun punt sigui més còmode portar les criatures en motxilla abans que en cotxet. Per aparcar, al costat de l’oficina de turisme hi ha un ampli aparcament ideal com a inici de la visita amb clau i la descoberta del recinte emmurallat.

En el cas que vulgueu visitar principalment el castell, la millor opció és deixar el cotxe a l’aparcament de les escoles, just als peus del castell fortalesa. Per iniciar la visita, podeu accedir al punt d’informació del castell per una galeria amb escales o bé seguint el camí asfaltat que dona accés al conjunt monumental.