Hostalric

Compartir
Durant la Guerra del Francès Hostalric va tenir un paper brillant, tant donant suport a l’entrada de queviures durant el setge de Girona com destorbant el pas a les tropes enemigues. Es per això que convenia als francesos prendre la vila.
Envoltats de muntanyes amb pendents suaus i amb magnífiques vistes a la Vall de la Tordera, al Montseny i al Montnegre, gaudireu d’un entorn privilegiat per a fer-hi excursions a peu i en bicicleta seguint camins senyalitzats com el de la Tourdera, que connecta el Montseny amb la Costa Brava o bé algun dels Grans Camins de l’Aigua de la comarca de la Selva.
Declarada Bé Cultural d’Interès Nacional (1963), la vila d’Hostalric conserva un dels llegats monumentals més notables de l’època medieval catalana i està protegida per l’imponent fortalesa militar d’època moderna.
Hostalric destaca pels seus embotits i dolços artesans. A les carnisseries, fleques i pastisseries del poble s’hi poden trobar embotits fets a la manera tradicional seguint la tradició familiar a carnisseries amb anys d’història i dolços i postres artesanals d’elaboració pròpia.
La Domus – Can Llensa, centre de promoció turística i cultural d’Hostalric és la seu l’Oficina de Turisme, integrada dins la Xarxa d’Oficines de Turisme de Catalunya promoguda per la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya.